Vilma Grahn Lindahl och pappa Roger Lindahl ska ta framtidens träning till Solna. I helgen hade de besök av Master Trainer Matthias Winther-Morell från internationella EMS Trainer Institute. Nu letar de lokal i Solna för att starta sin verksamhet under varumärket X-shape Fitness.

   EMS är en av världens mest effektiva träningsmetoder och när Vilma och Roger började träna i X-shape Fitness studio i Vasastan fastnade de genast för träningsformen. Det var Vilma som hittade studion.

  – Det var jag som hittade träningen och så tog jag med mig pappa på ett pass och det var den häftigaste träningsupplevelse jag någonsin varit med om, säger Vilma Grahn Lindahl. 

   Vilma har en bakgrund som friidrottare och är van vid tuff träning. 

  – När vi fick höra att X-shape Fitness sökte franchisetagare så sa jag till pappa att det här borde vi verkligen göra, säger Vilma Grahn Lindahl.

Roger Lindahl arbetar i dag som Regionchef inom IT-branschen och kommer att vara vd och övergripande ansvarig på X-shape Fitness i Solna. 

  – Att få möjligheten att erbjuda människor den absolut bästa träning som jag någonsin upplevt och dessutom göra det tillsammans med min dotter är som en dröm, säger Roger Lindahl. 

   Vilma Grahn Lindahl blir operativt ansvarig på X-shape Fitness i Solna. 

  – Nu ska vi bara hitta en passande lokal så att vi kan komma igång så fort som möjligt, vi har redan medlemmar på kö som vill börja träna hos oss, säger Vilma Grahn Lindahl. 

  – Vi är så glada att ha med Vilma och Roger i X-shapefamiljen, nu hoppas vi att de snart hittar en lokal så att Solnaborna får ta del av konceptet, säger Linda Sandkvist, vd X-shape Fitness AB och Solnabo. 

EMS står för elektrisk muskelstimulering. Med hjälp av elektriska impulser kan musklerna spännas upp till 18 gånger mer än vad kroppen själv kan åstadkomma under ett traditionellt träningspass. Upp till 90 procent av kroppens muskler aktiveras samtidigt, därför räcker det med endast 20 minuter för att uppnå samma resultat som annars tar flera timmar att uppnå på ett traditionellt gym.  Då EMS-träning är en så effektiv träningsmetod är max antal träningar per vecka tre, och det måste gå 48 timmar mellan varje träningstillfälle. Det spelar ingen roll om du är elitidrottare eller soffpotatis. Styrkan individanpassas av en EMS-certifierad instruktör så träningen passar alla och är ytterst skonsam mot leder. Träningen är även utmärkt som rehabiliteringsmetod. 

X-shape Fitness fullservicestudios är byggda för den moderna människan som vill ha effektiv träning med snabba resultat. Träningskläder, handdukar, duschartiklar och funktionsdryck ingår i medlemskapet. 

X-shape Fitness startade 2016 av de båda journalisterna Linda Sandkvist och Annika Holtet. De hittade EMS-träning när de letade behandlingsmetod mot diskbråck. I dag har X-shape Fitness en studio i Vasastan och en på Östermalm i Stockholms innerstad. Huvudkontoret ligger i Waterfront Building, United Spaces, där medlemmar på United Spaces kan träna. Det är också därifrån det Mobila gymmet utgår, med Mobila gymmet kan arbetsplatser få sin egen EMS-instruktör på plats en gång i veckan för att träna personalen på ett effektivt och smidigt sätt.

X-shape Fitness är generalagentur för XBody som tillverkar EMS-utrustning. EMS är väldigt vanligt utomlands och XBody har generalagenter i 56 länder runtom i världen. 

X-shape Fitness söker franchisetagare i hela Sverige.