8 september, 2016

EMS-träning

Vi är den första certifierade EMS-studion i Sverige som använder sig av XBody. Vi är även distributörer för XBody i Sverige.

EMS-träning står för Elektrisk MuskelStimulation. Vi tränar med elektriska impulser på låg effekt. Med hjälp av dessa kan Du spänna dina muskler upp till 18 gånger mer än din kropp själv kan åstadkomma under ett traditionellt träningspass. Eftersom alla kroppens muskler aktiveras samtidigt så räcker det med endast 20 minuters träning för att uppnå samma resultat som du får jobba flera timmar på ett traditionellt gym för att uppnå. Du kan träna upp till tre gånger i veckan med en paus på minst 48 timmar emellan varje träningstillfälle.

Eftersom styrkan individanpassas av någon av våra duktiga EMS-certifierade instruktörer så passar den här träningen alla. Träningen är ytterst skonsam mot leder och du kommer att känna rent muskelarbete under de aktiva övningar du utför.

En av de vanligaste frågorna vi får är – Är det här verkligen bra för kroppen? I denna video får du svar:

Bygga muskler
EMS-träning är en av världens mest effektiva träningsmetoder och det snabbaste sättet att bygga muskler på. Du kommer, samtidigt som du bygger snyggt tonade muskler, få en bättre hållning och öka din styrka på kort tid. Vi kommer åt både de ytliga och de djupa musklerna som exempelvis den annars så svåråtkomliga bäckenbottenmuskulaturen.


Viktminskning
För att gå ner i vikt (eller fettmassa) på ett hälsosamt sätt är det muskeltillväxt som gäller. Inget bränner fett lika effektivt som styrketräning. När du ökar muskelmassan så ökar ämnesomsättningen och den i sig bestämmer hur snabbt du kan gå ner i vikt och förbättra din form. Eftersom EMS-träning optimerar din styrketräning så motsvarar 20 minuter hos X-shape Fitness upp till tre timmar traditionell styrketräning på ditt gamla gym. Vad väljer du?

Rehabilitering
EMS kan även användas som rehabilitering då de elektriska impulserna arbetar direkt med musklerna så att lederna slipper överbelastas. Då det också finns inbyggda elektroder längs ryggraden i våra träningsdräkter så bygger du muskler som du sällan kommer åt med traditionell styrketräning. Det gör att dina ryggproblem därmed kan lindras. Även blodcirkulation i muskler och bindväv ökar med EMS.

10 snabba

  • På endast 20 minuter i veckan har du avklarat din styrketräning. Hos oss kan du träna en, två eller tre gånger per vecka beroende på vad du har för målsättning med din träning.
  • Snabba synliga resultat
  • Fettminskning
  • Du kommer åt muskler som är svåra att nå med traditionell styrketräning
  • Träningen anpassas efter dina specifika önskemål och förutsättningar
  • Beprövad teknologi sedan 1950-talet
  • Ökat välmående och minskad stress
  • Exklusivt med max två tränande personer samtidigt
  • Ingen trängsel i fullsatt omklädningsrum
  • Gymkläder och handduk ingår alltid

Det finns mycket forskning på TENS, NMES och EMS

Våra kolleger på Impulse Studio har samlat en hel del studier om EMS i träningssyfte som ni kan läsa här