9 september, 2016

Q&A

Här är svaren på frågor som vi ofta får angående träningen

Vad får man för resultat hos er och när syns det?

Den frågan är inte helt lätt att svara på eftersom det självklart beror på vem du är, vad du har för mål och hur du lever ditt liv i övrigt. Men eftersom vår träning motsvarar runt tre timmars styrketräning på ett traditionellt gym så får du helt enkelt jämföra med det. Vad händer med din kropp när du styrketränat tre timmar på gym? Ja, där har du svaret.

Det du får som bonus från oss, förutom den enorma tidsbesparingen och det faktum att du slipper släpa runt på gymväska med massa kläder och blöt handduk, är att vi kommer åt muskler som är i stort sett omöjliga att nå med traditionell träning.

Så fråga dig själv – vill jag lägga flera timmar på ett traditionellt gym eller vill jag ha träningen gjord på 20 minuter?

Du kan träna upp till tre gånger i veckan hos oss. Vi anpassar din träning efter dina behov. Välkommen att boka tid till ditt nya, starkare och enklare liv!

adamtemesi_002598sonya7rii_xbody_20160218

Vad kostar utrustningen?

Vi skräddarsyr olika paket till din studio utefter dina behov. Hur många personer vill du kunna träna samtidigt? Hur många storlekar vill du ha på västarna, armarna och axlarna? Vilka tillbehör vill du ha och hur många? Hur många personer vill du utbilda? Läs mer om att starta en egen studio här

Varför kan jag inte köpa er utrustning för privat bruk?

Det krävs en hel del kunskap för att kunna hantera utrustningen och du behöver vara certifierad EMS-instruktör för att träna kunder. I utbildningen ingår hantering av dräkter, maskiner, fysiologiska grundkunskaper, träningslära med mera. När du driver en egen studio är det dock inget som hindrar dig från att träna dig själv. 

Måste man vara vältränad för att träna hos er?
Träningen anpassas efter dig och dina behov, är du riktigt vältränad så hjälper vi dig att få ännu bättre resultat. Är du otränad ser vi till att bygga upp din kropp på det sätt du själv vill.Våra medlemmar är alltifrån stressade karriärister, studenter, personer med idrottsskador som behöver rehabiliteras, kroppsbyggare som vill boosta sina resultat, personer med ledbesvär, småbarnsföräldrar som inte hinner träna på vanliga gym, pensionärer, ungdomar – ja alla som vill hålla sig i form på ett eller annat sätt helt enkelt.

Det de har gemensamt är att de vill ha bästa möjliga resultat på kortast tid och självklart hjälper det till att det är smidigt att träna hos oss. Att slippa packa träningsväskan och släpa runt på den är mycket värt för många av våra medlemmar.

Vill du ha ännu mer info om EMS-träning? Följ EMS Training World Wide

cam20467s

Vad innebär det att provträna hos er?
Vi tillämpar två provträningar, allt för att du som kund ska få chans att känna på denna träningsform. Vi rekommenderar att du bokar din andra provträning cirka en vecka efter första tillfället. Du bokar alltid dina träningar på Boka direkt.

Tänk på att alltid komma i tid till din träning då alla kunder har sin individuellt bokade tid hos oss. Kom gärna 5 minuter innan avsatt tid och vänta i vår soffa så hämtar vi dig så fort det är din tur.

  •  Vi förser dig med speciella underställ som du tränar i
  •  Du tränar barfota
  •  En certifierad EMS-instruktör kommer att gå igenom träningen och instruera dig i de olika övningarna
  •  Dusch och duschartiklar finns hos oss och du får låna handduk.
  •  Efter din andra provträning kan du ta ställning till vilket medlemskap som skulle passa just dig.

Du behöver inte ha med dig någonting alls utom viljan att testa på något unikt i träningsväg!

 

adamtemesi_002472sonya7rii_xbody_20160217

Kan alla åldrar träna hos er?
Yepp!
Våra kunder är just nu i åldersspannet 16–80 år. Eftersom EMS-träning inte belastar dina leder så passar den alldeles utmärkt för dig som behöver skonsam träning.

Men det är mer än så, mycket mer än så.
Tekniken används redan av elitidrottare, medicinska rehabiliteringsanläggningar och fitnesscenter. X-bodys maskiner – som vi på X-shape använder oss av – finns redan i 52 länder runtom i världen.

Är du kroppsbyggare så kan du med andra ord boosta din träning hos oss. Många europeiska elitidrottare använder EMS som ett komplement till annan träning så tro inte att det handlar om fusk bara för att du gillar traditionella gym. Vi kommer få dig på andra tankar…

Om du är mitt i livet och har svårt att få tiden att räcka till för att springa på gym så räcker 20 minuter i veckan hos oss.

Har du ryggproblem så kan vi stärka muskler som du annars inte kommer åt och göra detta på ett sätt som inte belastar din rygg på fel sätt.

Vill du snabbt komma i form så fixar vi det på ett kick!

Har du nyss fått barn så är EMS-träning ett alldeles utmärkt sätt att förstärka bäckenbotten på och bygga magmuskler igen.

Har du en dålig kroppshållning så kan du ge oss 4-5 ggr innan folk kommer att reagera på hur snyggt du rätat upp dig igen ….

Ja, vi kan inte räkna upp alla exempel, men ni fattar poängen va? Alla är välkomna och vi skräddarsyr din träning till just dina behov!

Om du är under 18 vill vi att vårdnadshavare ger sitt godkännande först. (Styrelseordförandes 17:åriga dotter tränar för att förebygga ryggproblem och hålla sig frisk och stark).

X-shapewebb

Räcker det att bara ta på sig dräkten och koppla upp sig för att bli vältränad?
Nope, det är som med all annan träning. Det du lägger in får du tillbaka och som den gamla TV-serien från 80-talet tjatade om: …”well fame costs and right here is where you start paying… in sweat”.

Vi kan inte lova dig fame, men en vältränad kropp kan vi ge dig.

Hos oss kan få resultat på endast 20 minuter i veckan, ett resultat som tar dig timmar att uppnå på ett traditionellt gym. Detta eftersom du stimulerar alla muskler samtidigt och spänner dem upp till 18 ggr mer än vad som är möjligt att göra utan dräkt på. (Och dessutom tycker vi att dräkten är supercool!)

Det finns mycket forskning på TENS, NMES och EMS

Våra kolleger på Impulse Studio har samlat en hel del studier om EMS i träningssyfte som ni kan läsa här

Mer om EMS och oss:

Populära sökningar på Google som vi kan svara på:

Vilka benövningar kan man köra för att träna insida lår?

Vi har extra elektroder som vi kan sätta på insida lår för att boosta ordentligt. Sen spelar det ingen roll vilka övningar du gör eftersom insidan på låren stimuleras under hela träningspasset, men självklart gör vi övningar som utmanar denna muskelgrupp ordentligt.

Effektiv styrketräning, hur blir jag stark är något som många söker på

Vi vågar säga att EMS-träning är den mest effektiva styrketräning som finns på marknaden just nu. Eftersom du tränar upp till 90 procent av kroppens muskler hos oss och du med hjälp av impulserna kan spänna musklerna upp till 18 gånger mer än vid traditionell styrketräning så krävs bara 20 minuter hos oss för att få samma resultat som du får kämpa för flera timmar på ett traditionellt gym. Så vi kan lugnt säga att träningen är effektiv. Eftersom du inte behöver släpa på några träningskläder, handduk eller duschartiklar så adderar det till effektiviteten.

Få smal midja snabbt,  magen träning, magträning gym och träna magen platt är en populär fras att söka på

Hos oss bygger du snabbt muskler och vi stimulerar både de djupa och de ytliga magmusklerna med hjälp av våra elektroder. Är du sugen på magrutor så har du kommit rätt.

Hur får man större rumpa snabbt?

Vill du träna rumpan så är X-shape Fitness verkligen stället för dig, eftersom impulserna går så djupt in så kan vi verkligen garantera att din rumpa får riktigt bra träning. Vill du se ett exempel så kolla in vår Före/efter-sida där du ser Gunillas resultat, plattare mage och välformad, vältränad rumpa.

Ländrygg övningar gym

Både Linda & Annika, ägare till X-shape Fitness, har haft diskbråck i ländryggen och blivit av med det med hjälp av EMS-träningen. Vi anpassar träningsprogram efter eventuella skador.

Celluliter och hur man blir av med dem är populärt att söka på

När man tränar ökar blodcirkulationen. Hos oss tränar du väldigt intensivt i 20 minuter och många upplever att de, förutom att få fastare kropp, även fått fastare hud och att deras celluliter minskat. Vi har även ett cardioprogram i maskinen som vi kör för de som önskar och där upplever många kunder att de får bort sina celluliter. Vi säljer i första hand styrketräning, men är alltid glada att höra om de positiva bieffekterna hos våra kunder.